Kompakt ZOLL

Szoftveresen minden, ami a vámhoz kell! Naprakész, gyors, pontos, hibátlan. Vám, jövedék, termékdíj, intrastat, raktár, gyártás, feldolgozás.

Kompakt ZOLL

Egyéb információk

Email: Jelszó:
Belépés

Aktuális árfolyam

2021.12.01.-12.31.
Árfolyam adatok más időszakra »
2021. 12. 02. 20:27:40

Rendezvénynaptár

2021. december
HKSzCsPSzoV
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
Hozzászóláshoz jelentkezzen be.

Megéri vámügyintézőnek tanulni?

Beküldő: Dobos Roland Dátum: 2012.11.16.

Üdvözlök mindenkit!
Hallottam az ismerősömtől, hogy erre a szakra nincs állás az iskola elvégzése után. Mivel én "Vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző" szakra szeretnék továbbtanulni nagyon fontos lenne, hogy utána munkába tudjak állni. Én Szabolcs megyében élek és itt van pár határátkelő Ukrajna felé ezért szeretném megkérdezni, hogy eltudnák-e helyezkedni ezzel a szakkal valahol? Nagyon fontos lenne a válasz mert a jövőm a tét és nem akarok feleslegesen tanulni ha nem muszáj!
Üdv.:
Dobos Roland

Beküldő: Dr.Béres-Deák Attila Dátum: 2012.11.16.

Tisztelt Dobos Roland Úr!
Nem tud elhelyezkedni ezen képesítéssel. "Szabolcs megye", ahogy Ön írja megyéje nevét a" legfertőzöttebb" vám és jövedék terén, itt a legnagyobb a költségvetési csalás elkövetése az import tekintetében. A legális behozatal ezért minimális, ami kevés embernek nyújt tisztes megélhetést. Az a kevés ember is a régi tapasztalt pénzügyőrökből kerül ki. Gondolom ilyen" himi-humi" OKJ-s képzésben szeretne tanulni, ami alapjaiban nem ér semmit. Arra jó, hogy az állami támogatást felvegyék és mellette a tanulók pénzét is elvegye.
Viszont azt tanácsolom, hogy jelentkezzen szerződéses katonának, ott ha helytáll biztos jövője lesz.
Utóbbi 40 évben nagyon sok szabolcsi fiatalember választotta ezt az utat és sikeres lett.

Beküldő: Attila Dátum: 2012.11.17.

Tisztelt Dr.Béres-Deák Attila!
Szerény véleményem szerint a vámügyintézői szakma, mint olyan kihaló félben van.Kiváncsi lennék arra, hogy cca. 15 év múlva kik művelik az általam olyan nagyra értékelt munkánkat. A több éves szakmai tapasztalatrol nem is beszélek. DE! A fiataloknak is kell teret engedni, mivel szerintem Ukrajna nem mostanában lesz EU tag.
A fiatalokat inkább inspirálni kelle ezen szép szakma irányába. A másik pedig az, hogy az áruk nagy része Kínából jön. Ez viszon egy más téma. Remélem érti, hogy mire gondoltam általam igen tisztelt Dr. Béres-Deák Attila.

Üdv. Attila

Beküldő: Dobos Roland Dátum: 2012.11.17.

Tisztelt Dr Béres-Deák Attila!
A katonai pályán én is gondolkodtam és most még inkább arra fogok készülni. Én a hivatásos katonán gondolkodtam mert egy rokonom is az, szóval az lenne a kérdésem, hogy a hivatásos és a szerződéses katona között mi a különbség (természetesen ha a kettő nem ugyanaz és csak én vagyok tájékozatlan)?
Üdv:
Dobos Roland

Beküldő: Dr.Béres-Deák Attila Dátum: 2012.11.17.

Tisztelt Dobos Roland Úr!
Alapvetően annyi a különbség, hogy a szerződéses egy meghatározott időtartamra vállalja a katonai szolgálatot, a hivatásos pedig élete hivatásának választja ami egy meg nem határozható időtartam. Az időtartam vége az élettartam illetve a nyugdíj korhatár. Azért javaslom a szerződéses jogviszony létesítését először, mert ennek időtartama alatt eldöntheti, hogy kívánja ezt a hivatást az előbbiek szerinti időtartamra vagy sem. Egyszerűbb is szerződésesként megkezdeni a szolgálatot, mert csak jelentkezni kell a megyei toborzó irodánál és ha a feltételeknek megfelel, akkor már kezdheti is a pályát. Hivatásos viszont csak úgy lehet, ha elvégzi a Közszolgálati Egyetemet vagy az altiszti képzőt.
Üdvözlettel:
Dr. Béres-Deák Attila ügyvéd, tartalékos honvéd százados, korábban hivatásos honvéd főhadnagy

Beküldő: Sztojka József Dátum: 2012.11.19.

Az agyam eldobom, hogy az OKJ még mindig szervez vámügyintéző tanfolyamot lassan 10 évvel az eu csatlakozás után. Gondolom azért, hogy az oktatóknak legyen jövedelme. NA ezért tart itt az ország többek között. Munkanélkülieket képeznek tömegesen hasznavehetetlen szakmákra. Anno én is OKJ-n végeztem a vámügyintéző tanfolyamot, amit ott tanítottak, annak köze nem volt a tényleges munkához. A jövedéki törvényt kellett (volna) bebiflázni, de egy szaros igazi EV okmányt nem láttunk egyszer sem. Meg fejből kellett volna tarifálni! Minek? Ott a könyv! Na erről ennyit. Javaslom a páciensnek, tessék angolul megtanulni rendesen és kijönni Londonba mosogatni, több benne a perspektíva.

Beküldő: Kiss György Dátum: 2016.09.19.

Tisztelt Dr.Béres-Deák Attila!


Esetleg van különbség a hivatásos és szerződéses állományú katonák javadalmazása, ill. béren kívüli juttatásaik között is?


Üdv.:

Kiss György

Beküldő: Révész Róbert Dátum: 2016.11.28.

Csak zárójelben, az EU népessége 743 millió. Ez a föld lakosságának épp a tizede. Az ipari termelés 40%-a a Csendes óceáni régióban készül. Az ázsiairól talán tippelni sem lehet. Szóval van mit vámolni importban, ez tény.
Magyarország, bár jórészt az EU-ba exportál, de jelentős (legalábbis papírmunkában) a harmadik országbeli export is. A jövedéki ügyintézés és a termékdíj teljesen nemzeti szabályozás. A jogharmonizáció ellenére kellenek szakemberek erre a területre! Az oktatás színvonalát nem tisztem megítélni.

Beküldő: Fejes Katalin Dátum: 2017.01.17.

Igazság szerint pont ellenkező topic-ot indíthatnék mert pont vámügyintézőt keresek, de mintha elnyelte volna őket a föld.
Ha valaki szeretne Dunaújvárosban dolgozni teljes munkaidős alkalmazottként, nagyon várom...

Üdv
Fejes Katalin
kf@tech-people.com