Kompakt ZOLL

Szoftveresen minden, ami a vámhoz kell! Naprakész, gyors, pontos, hibátlan. Vám, jövedék, termékdíj, intrastat, raktár, gyártás, feldolgozás.

Kompakt ZOLL

Egyéb információk

Email: Jelszó:
Belépés

Aktuális árfolyam

2018.01.01.-01.31.

Rendezvénynaptár

2018. január
HKSzCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234
2007.10.12.

Átadták a mohácsi határkikötőt

Átadák október ötödikén pénteken a mintegy 3 milliárd forintból épült, a schengeni követelményeknek megfelelő határkikötőt Mohácson.

A létesítmény Magyarország legnagyobb Schengen Alapból finanszírozott fejlesztése, amelynek révén biztosítható az Európai Unióba délről, vízi úton érkező teljes áruforgalom ellenőrzése és vámolása.

A generálkivitelező SZEVIÉP Zrt. és alvállalkozói a rendelkezésre álló területen a Határőrség, a Vám- és Pénzügyőrség, a vízi rendészet munkatársainak 2.000 négyzetméteres szárazföldi főépületet építettek a hozzá tartozó irányítótoronnyal, s egyebek mellett olyan partfalat alakítottak ki, ahol a hajók vízállástól függetlenül ki tudnak kötni.

Mohács vízi határátkelőhely Szerbia és Montenegro Határszakasz. A határátkelőhelyen veszélyes áru és jövedéki termék ki- és beléptetésére is van lehetőség!

Az Európai Unió által finanszírozott határkikötő Mohácson, mely néhány héten belül már fogadhatja a hajókat. Ezentúl nem Bécsben, hanem a mohácsi kikötőben vámoltatják az Unióba a Dunán érkező szállítmányokat. A létesítmény kétezer négyzetméteres főépületet és a hozzá tartozó irányítótornyot foglalja magába. A kétszintes épületben a Határőrség, a Vám- és Pénzügyőrség és a Vízirendészet irodái kapnak helyet.

A kikötőt az önkormányzati tulajdonú Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Kft. üzemeltetheti, amely a beruházásnak köszönhetően húsz-harminc embernek biztosít munkalehetőséget. A szomszédságba tervezett új kereskedelmi kikötő megépülésével az ipari parkba további cégek megjelenésére, illetve újabb elhelyezkedési lehetőségekre lehet számítani.

A határátkelőhely forgalmi adatai:

A határátkelőhely nemzetközi vizi forgalom számára van megnyitva.

- gyalogos és kerékpáros forgalom nincs;

- személygépkocsi és motorkerékpár forgalom nincs;

- buszforgalom nincs;

- tehergépkocsi forgalom nincs;

- vasúti forgalom nincs;

- vizi forgalom 0-24 óráig.

A határátkelőhely tranzitegyezmény szerinti eljárásra jogosult.

A határátkelőhelyen található szolgálatok

- tengelysúly mérleg a nincs;

- növényegészségügyi szolgálat a magyar oldalon munkanapokon 08-16 óráig, a Szerbia és Montenegro oldalon 0-24 óráig;

- állategészségügyi szolgálat a magyar oldalon munkanapokon 06-22 óráig, a Szerbia és Montenegro oldalon 0-24 óráig;

- veszélyes áruk ki- és beléptetése;

- jövedéki termékek ki- és beléptetése.