Kompakt ZOLL

Szoftveresen minden, ami a vámhoz kell! Naprakész, gyors, pontos, hibátlan. Vám, jövedék, termékdíj, intrastat, raktár, gyártás, feldolgozás.

Kompakt ZOLL

Egyéb információk

Email: Jelszó:
Belépés

Aktuális árfolyam

2018.05.01.-05.31.
Árfolyam adatok más időszakra »
2018. 05. 21. 5:05:22

Rendezvénynaptár

2018. május
HKSzCsPSzoV
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
Hozzászóláshoz jelentkezzen be.

számlanyilatkozat formátum

Beküldő: Major Mónika Dátum: 2003.10.05.

A gépjármű magánimportban a vámhivatal nem fogadja el azt a szla-nyilatkozatot,amely az eladó aláirásától távolabb szerepel, mint 5 cm. Ha a számlán (adásvételin) nem szerepel a szöveg,(utólag lett rányomva,ráirva)azt is alá kell irnia.Eddig nem igy volt,legalábbis elfogadták a "más" formátumot is.Pontosan hogy is van ez?Milyen a helyes formátum?

Beküldő: Béres-deák Attila Dátum: 2003.10.05.

Lássuk mit ír a jogszabály! "4. Számlanyilatkozat Az EUR.1 Szállítási Bizonyítvány helyett - a vámhivatal közreműködése nélkül - bármelyik exportôr igazolhatja az áru származását, amennyiben a szállítmány értéke a 6. pontban foglalt euró értékhatárt nem haladja meg. A számlanyilatkozatot számlára, szállítólevélre vagy más kereskedelmi okmányra rágépelve, rábélyegezve vagy rányomtatva lehet megtenni az alábbi szabályok figyelembevételével. 4.1. Számlanyilatkozat formai követelményei a) A számlanyilatkozat szövegének összhangban kell lennie az adott szabadkereskedelmi megállapodás "származó termék fogalmának meghatározásáról és az adminisztratív együttműködés módszereirôl szóló" Jegyzôkönyv vonatkozó mellékletében megadott szöveggel. A számlanyilatkozat szövegét a PM rendelet tartalmazza. Ha a számlanyilatkozaton felsorolt termékek több mint egy országból, illetve területrôl származnak, akkor a számlanyilatkozat szövegében szerepeljen minden érintett ország neve vagy hivatalos rövidítése vagy egy hivatkozás a számlán levô külön jelölésre. (Az ISO-ALFA kódokat a PM rendelet tartalmazza.) A számlán vagy az ehhez hasonló okmányon felsorolt minden egyes termék mellett szerepeljen az ország neve vagy hivatalos rövidítése. b) A nem származó anyagokra történô hivatkozás, és ezért az olyan termékek, amelyekre nem vonatkozik a számlanyilatkozat, nem szerepelhetnek magában a számlanyilatkozatban. A hivatkozásnak mindazonáltal olyan pontosan kell megjelennie a számlán, hogy minden félreértés elkerülhetô legyen. c) Számlamásolaton tett számlanyilatkozat elfogadható, feltéve, ha az ilyen nyilatkozat az exportôr aláírását ugyanolyan körülmények között tartalmazza, mint az eredeti. Azoknak az elfogadott exportôröknek, akiket felhatalmaztak arra, hogy ne írják alá a számlanyilatkozatot, nem kell aláírniuk a fotómásolat számlákon tett számlanyilatkozatot. d) A számla hátoldalán levô számlanyilatkozat elfogadható. e) A számlanyilatkozatot a számla külön lapján is meg lehet tenni, ha nyilvánvaló, hogy az a lap a számla része. Kiegészítô űrlapot nem lehet használni. f) Elfogadható az olyan címkén megjelenô számlanyilatkozat, amelyet késôbb illesztenek a számlára, feltéve, ha nincs kétség afelôl, hogy a címkét az exportôr ragasztotta fel. Például, az exportôr bélyegzôje vagy aláírása fedje mind a címkét mind pedig a számlát." Itt nem látom az 5 cm-es korlátot. Ha nem a fentieket követeli meg a vámhivatal, akkor nem jár el jogszerűen. Üdvözlettel: Béres-Deák Attila

Beküldő: Béres-deák Attila Dátum: 2003.10.06.

Jó ez az 5 cm-es előírás. Vámos hölgy és férfi vámügyintéző párbeszéde: -Hány centi? - 5 cm felett. - Sajnos nekem nagy. Nem tudom befogadni.( Mármint a számlanyilatkozatát.) - Vetessem rövidebbre? - Ha megtenné számíthat a legkedvezményesebb elbánásban.( Mármint a vámtétel tekintetében.)

Beküldő: Major Mónika Dátum: 2003.10.07.

Nemcsak tájékozott, humoros is. ( Az előzőekhez szólva, kicsit kevés ez a 150 ezer brutto, nem?) Múltkor nem válaszoltál arra, hogy ha alá van írva a számla, külön alá kell írni a számlanyilatkozatot? ( Most ez a legújabb)

Beküldő: Béres-deák Attila Dátum: 2003.10.07.

Ha a számlanyilatkozat a számla része, akkor csak a számlát kell aláírni. Ha a SZNY-t külön íven csatolják, akkor azt külön alá kell írni. ( TERMÉSZETESEN ÜGYELVE AZ 5 CM-ES TÁVOLSÁGRA, AMI A SZÁRMAZÁS ELSŐDLEGES KRITÉRIUMA!!!) Üdv: Béres-Deák Attila

Beküldő: Major Mónika Dátum: 2003.10.09.

Attila! Complex CD jogtár 21 cikk 5 bekezdés: A számlanyilatkozaton(!) szerepelnie kell az exportőr eredeti kézzel irt aláirásának.Szóval nem elég ha alá irják a számlát, alá kell külön irni az szny-t. A hazatelepülőkben otthon vagy?

Beküldő: Béres-deák Attila Dátum: 2003.10.11.

Amennyiben a nyilatkozat a számla része, akkor elég egy aláírás. Otthon vagyok.

Beküldő: Kovács László Dátum: 2003.11.12.

Alá kell írni az szny. alatt olvashatóan, de nincs meghatározva centiben.

Beküldő: Kovács László Dátum: 2003.11.12.

Számlamásolaton tett számlanyilatkozat elfogadható, feltéve, ha az ilyen nyilatkozat az exportőr aláírását ugyanolyan körülmények között tartalmazza, mint az eredeti. Azoknak az elfogadott exportőröknek, akiket felhatalmaztak arra, hogy ne írják alá a számlanyilatkozatot, nem kell aláírniuk a fotómásolat számlákon tett számlanyilatkozatot. A számla hátoldalán levő számlanyilatkozat elfogadható. A számlanyilatkozatot a számla külön lapján is meg lehet tenni, ha nyilvánvaló, hogy az a lap a számla része. Kiegészítő űrlapot nem lehet használni. Elfogadható az olyan címkén megjelenő számlanyilatkozat, amelyet később illesztenek a számlára, feltéve, ha nincs kétség afelől, hogy a címkét az exportőr ragasztotta fel. Például, az exportőr bélyegzője vagy aláírása fedje mind a címkét mind pedig a számlát.