Kompakt ZOLL

Szoftveresen minden, ami a vámhoz kell! Naprakész, gyors, pontos, hibátlan. Vám, jövedék, termékdíj, intrastat, raktár, gyártás, feldolgozás.

Kompakt ZOLL

Egyéb információk

Email: Jelszó:
Belépés

Aktuális árfolyam

2018.05.01.-05.31.
Árfolyam adatok más időszakra »
2018. 05. 21. 5:10:09

Rendezvénynaptár

2018. május
HKSzCsPSzoV
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
Hozzászóláshoz jelentkezzen be.

Kínából telefon!!! HELP!

Beküldő: Szilasi Tamás Dátum: 2009.09.23.

Hello!
Lenne egy kérdésem.
Rendeltünk 5 barátommal közösen telefont kínából, így olcsóbb a postaköltség.
A vámon közvetlen vámfelügyelet alá vették a telefonokat. Mondván, hogy megsértettük a Apple Iphone formaterezési mintaoltalmát. A telefonok kinézete semmiben nem hasonlít az IPhonra. Felvettem a kapcsolatot a határozaton megjelölt vámossal. Kérdésemre elmondta, hogy a telefonok lemásolták az IPhone formáját. Rövidebb beszélgetést követően megállapodtunk, hogy valóban egy csöppet sem hasonlít a két telefon egymáshoz. Abban is megállapodtunk, nincs rajta semmilyen jogvédett logo, felirat semmi. Annyi van ráírva, hogy TVMobile. Ekkor jött az újabb válasz, hogy a telefon menürendszere hasonlít az IPhoneéhoz, ezért szakértőt hívnak aki azt megnézi. Ez lehet 2 nap, de lehet 1 hónap is, mire kijön. Kérdeztem, hogy a szakértői vélemény ellen élhetek-e fellebbezéssel. Közölte, hogy igen, de nincs értelme, mert akkor ellenem is indíthatnak éljárást.
Ilyen létezik, hogy egy telefon menüjében az ikon képek hasonlítanak egy másik telefonéra és akkor hamis a telefon? A mai világban már szinte mindegyik telefon menüje egyforma. Sőt nokiára biztosan tudom, hogy van is Iphone menü skin.
Ha valaki tud tanácsot adni mitévő legye, annak örülnék.
A telefonok már ki vannak fizetve, ha most itt hónapokat várunk a szakértőre, akkor esély se lesz rá, hogy visszakapjuk a pénzt.
A válaszokat köszönöm!

Beküldő: Vass Tibor Attila Dátum: 2009.09.27.

Tisztelt Uram !

Érdekesen olvasom hozzászólását. Az utóbbi időben igencsak "megszaporodtak" azon esetek, amikor import áruk esetében alkalmaz a vámhatóság ilyen, olyan jogcímen vámfelügyeletet. Nyílvánvaló ez az Önök szempontjából nem megnyugtató, azonban a pénzügyőrök azért dolgoznak, hogy az EU területére csak olyan áruk érkezzenek, amelyeket a jogszabálynak megfelelnek.
Nyilván ez vámigazgatási eljárásban sok olyan tényező szerepet játszik, amit vizsgálni kell. Ne várjon senkitől azonnali választ, hogy azt Önöknek hogyan kell(ene) megoldani. Ezt internetes fórumon nem lehet teljesíteni.

Amennyiben Ön is úgy gondolja szívesen áttanulmányozom ügyét. Ehhez azonban szükségem van valamennyi, az ügyben keletkezett okmányra. Egyetértése esetén várom visszajelzését.

Tisztelettel - vta

Beküldő: Szilasi Tamás Dátum: 2009.09.29.

Tisztelt Vass Tibor Attila!

Eddig összesen egy határozatot kaptam, amiben közlik, hogy vámfelügyelet alá vonják a telefonokat.
Azóta beszéltem a vámos kollégával, aki intézi az ügyet és közölte, hogy kb. 1 héten belül kijön a szakértő, aki megvizsgálja a telefonokat. Mondtam neki, hogy utánanéztem mindenféle oldalon és sehol nincs róla még csak utalás sem, hogy az IPhone menürendszere védett lenne. Csak annyit mondott, hogy majd a szakértő dönt, addig nem tud mit mondani!
Ha annyira tudna választ adni, hogy a szakértői véleményből nekem is kapnom kell-e? Abban pontos hivatkozási számmal le kell-e írni, hogy milyen jogot sért a telefon / tehát hol van leírva, hogy a menüje védett/ vagy csak rámondja a szakártő, hogy nem jó és megsemmisítik?

Válaszát köszönöm!

Beküldő: Aerocomp Dátum: 2009.10.10.

A vámhivatal szakértőinek hozzáértését erősen megkérdőjelezem!!!
Add be a fellebezésed a döntés ellen.Én távközlési üzemmérnök vagyok és nem az a fajta elméleti "szakember" amilyenek a vámhivatalnál dolgoznak.Sajnos ezek a szakértők kívülröl ismerik a jogszabályokat, de ha el kellene mondaniuk hogyan működik egy mobiltelefon már nagy bajban lennének!! Ha szükséged van ellenük szakértőre szívesen segítek az ügyedben.Ne félj harcolni ellenük mert már nem egy ilyen "szakértőt" porig aláztunk a bíróságon!!Kollegáim és én is hasonló telefonokat használunk:))

Beküldő: Szilasi Tamás Dátum: 2009.10.12.

Köszönöm a választ!
Elvileg október 21-ig meg kell jönnie a szakértői véleménynek!
Gondolkoztam már a fellebbezésen, de azt mondták, nem éri meg, mert drága a saját szakértő, a bírósági költség, olyankor számolnak fel raktározási díjat, stb. És eltarthat akár 1-2 évig is!
Ha már volt ilyen eljárásban részetek: Mennyi ideig tart kb az eljárás? Mennyi a teljes költsége kb: fellbebezési díj, bíróság, szakértő, stb? Vagy ha megnyerem a fellebbezést akkor elvileg a VÁM fizeti az eljárási költségeket?
Ha szükségem lenne szakértőre, pl rátok, akkor hol tudlak elérni benneteket / e-mail, telefon/?
Azért még bízom benne, hogy megkapom a telót a vámosoktól!
Az létezhet, hogy az ikonok képeit levédette az Iphone? Mert csak azt találtam, hogy a szoftvert levédette, de az nem ikon, hanem a teljes szoftvere, legalábbis szerintem.

Köszönettel Szilasi Tamás!

Beküldő: Szilasi Tamás Dátum: 2009.10.13.

Köszönöm a segítséget, de ma hívtak, hogy visszakapom a telefonokat, mert mégsem sért semmit!